Ulises Zeesleepboot
search
  • Ulises Zeesleepboot
  • Ulises Zeesleepboot
  • Ulises Zeesleepboot
  • Ulises Zeesleepboot
  • Ulises Zeesleepboot
  • Ulises Zeesleepboot

OcCre Ulises Zeesleepboot

€267.95
Tax included

Zeer compleet bouwpakket van een zeesleepboot in de Collectors serie van OcCre Modelbouw
Dit fraaie model met veel details wordt volledig van hout gemaakt d.m.v. spantenbouw. 
Metalen beslag is inbegrepen.

Quantity
In Stock

De Ulises was een zeewaardige bergingssleper. Gedurende de 60-er jaren van de vorige eeuw was maritiem verkeer zeer intensief. Het komen en gaan van goederen over zeeën en oceanen rondom de wereld was constant. Deze activiteit was niet zonder gevaar; daarom was het werk van zeewaardige slepers van vitaal belang, omdat zij eventueel gehavende schepen konden helpen. 
Toentertijd was metaal het basismateriaal dat gebruikt werd voor de constructie van de boten, gecombineerd met een zeker percentage hout. Bouwers maakten gebruik van de sterkte van staal voor de romp en het comfort van hout voor de bemanningsruimtes. Deze combinatie resulteerde in bijzonder mooie verschijningsvormen, die soms ver boven het eigenlijke gebruiksdoel van eenvoudige werkschepen uitstegen.

Deze sleepboot wordt volledig van hout gemaakt (en heeft dus GEEN stalen romp, zoals in sommige publicaties wordt gesuggereerd). 
Het schip is voorbereid voor een elektromotor en een draadloze RC afstandbesturing (worden echter niet door ons geleverd) en kan dus, mits goed in de verf gezet, werkelijk varen.
Met een beetje fantasie is deze sleper ook nog uit te rusten met allerlei extra’s, zoals brandende boordlichten en schijnwerpers, dieselgeluid, rookgenerator en hoorn (alle echter niet bij ons verkrijgbaar).

De bouwdoos is compleet met alle op de afbeeldingen zichtbare details (excl. lijmen en verf).
Een zeer uitgebreide foto-handleiding garanderen de creatie van een prachtig schip.

OC61001
Comments (0)
No customer reviews for the moment.